Home > Inside Sortlist > Flyer.be & Duval Branding: Terugkijken op het Selectieproces
Flyer.be & Duval Branding: Terugkijken op het Selectieproces

Flyer.be & Duval Branding: Terugkijken op het Selectieproces

Eén van onze meest recente klanten, Flyer.be, heeft ons een tijdje geleden gecontacteerd omdat hij op zoek was naar een nieuwe marketing partner. Wij hebben het genoegen gehad om Wim in onze kantoren te mogen verwelkomen en samen aan dit avontuur te beginnen. Wim heeft geopteerd voor de ‘Advertising Pitch’; een custom oplossing, waarbij hij persoonlijk begeleid wordt door ons professioneel team gedurende heel het selectieproces. Flyer.be heeft de kans gehad om kennis te maken met 5 getalenteerde Belgische marketingbureaus. Nu zijn keuze bekend is gemaakt, blikken wij graag even terug op dit spannend avontuur. Het nieuws is eindelijk officïeel gemaakt en Flyer.be heeft er een nieuwe partner bij: Duval Branding! Het Sortlist team wenst jullie alvast een geweldige samenwerking samen.

 

Wim, u heeft ons gecontacteerd om u te helpen in uw zoektocht naar de juiste marketing partner voor Flyer.be. Kan u in het kort schetsen wie Flyer.be is?
wim willems - flyer.be

Flyer.be, opgericht in 2002, is een Belgische online aanbieder van drukwerk, met een eigen productieafdeling.

Het aanbod is heel divers met tienduizenden productvariaties; van wenskaarten, folders en affiches tot reclamepanelen en textiel.
Door te werken met standaard formaten, hoeveelheden en papier, kan Flyer.be de prijzen vrij laag houden.
Met een gevarieerd team van ongeveer 50 man probeert Flyer.be drukwerk beschikbaar te maken voor iedereen zodat er snel en eenvoudig online besteld kan worden.

Wat is jullie grootste uitdaging op het vlak van marketing?

Op drie jaar tijd hebben heel wat buitenlandse online drukkerijen de Belgische markt overspoeld. Daardoor is de kost van Google Adwords verdubbeld, en dit op een heel korte periode. Dat vangen we onder andere op door de opening van fysieke service punten; onze Flyer flagship stores in Antwerpen centrum, Brussel-Europese wijk, Luik en Brugge.

Daarnaast bedienen we zowel de B2B- als de B2C markt, met elk andere noden en behoeften, wat toch wel een grote uitdaging is!

Op welke manier bent u tot de beslissing gekomen dat Sortlist u hiermee kan helpen?

Onze grootste groeimarge zit bij de awareness van ons merk. In dat opzicht zijn we op zoek gegaan naar een branding bureau dat ons hierbij kan ondersteunen.  Door gebruik te maken van Sortlist hebben we op een onafhankelijke manier, en op basis van een heel duidelijke briefing, de juiste keuze kunnen maken.

Hoe heeft u het begin proces met Sortlist ervaren?

Snel & efficiënt: na het uitsturen van de briefing waren er, in minder dan 1 dag tijd, al heel wat geschikte kandidaten.  We waren verrast over de kwaliteit; zowel van de grotere als van de kleinere bureaus.

U heeft gekozen om de ‘chemistry meetings’ met de verschillende marketingbureaus in de kantoren van Sortlist te laten doorgaan, kan hier wat meer over zeggen?

Deze manier van werken heeft meerdere voordelen. Ten eerste, een kennismakingsgesprek op een neutrale plaats.  Dit is belangrijk om zo weinig mogelijk externe beïnvloeding te hebben.
Ten tweede is het erg handig om de verschillende sessies op 1 of 2 dagen te laten doorgaan.  Zo krijg je snel een heel concreet beeld. Het is best wel intensief maar bijzonder waardevol.
Bovendien heeft een Account Manager van Sortlist de sessies mee beoordeeld, waardoor je ook een externe evaluatie hebt, wat een sterk toegevoegde waarde is.

flyer.be brugge

Wat was voor u de toegevoegde waarde van het organiseren van de chemistry meetings bij Sortlist?

De onafhankelijkheid.

Op welke manier heeft u de hulp & begeleiding van het Sortlist team ervaren?

De samenwerking is bijzonder vlot verlopen. Na een online briefing ben ik persoonlijk opgebeld geweest voor een eerste verkennend gesprek en om het project iets uitgebreider te bespreken.

Zou u mij kort kunnen beschrijven hetgeen waarover u het meest tevreden was?

De efficiëntie en de snelheid waarmee we een geschikte partner gevonden hebben. Binnen de maand was de procedure afgesloten en hebben we een goede, onderbouwde keuze kunnen maken die bovendien ook volledig onafhankelijk en objectief tot stand is gekomen.

Hoe hebt u de verschillende marketingbureaus geëvalueerd tijdens en na elke meeting?

Wij hebben de manier van werken en de aanpak van de verschillende bureaus vergeleken met de status en de mentaliteit van ons bedrijf.  Ook de menselijke klik en het buikgevoel heeft een belangrijke rol gespeeld. Het moet tenslotte goed klikken tussen de klant en het bureau om tot een goede samenwerking te komen.

Wat mij ook sterk geholpen heeft is het evaluatiedocument dat Sortlist voor mij klaargemaakt heeft. Dit heeft mij de mogelijkheid gegeven om elk bureau een score te geven, dit op basis van talrijke verschillende criteria en factoren. Ik heb voor elk bureau het evaluatiedocument ingevuld, en de Account Manager van Sortlist heeft hetzelfde gedaan waardoor wij beide scores op een objectieve manier hebben kunnen vergelijken.

flyer.be

Indien u Sortlist aan een vriend of een collega zou aanraden, wat zou u dan zeggen?

In drie woorden: snel, efficiënt, objectief.

Aan welk type bedrijven of aan welk type klanten zou u onze formule ‘advertising pitch’ voorstellen?

Van KMO’s tot multinationals, steeds een toegevoegde waarde.

Voor welke redenen zou u Sortlist in de toekomst nog eens gebruiken?

Misschien kan een evaluatie of audit van het gekozen bureau wel nog een interessante toegevoegde waarde zijn.

About Morgane Lewy

Morgane is Account Manager for the Belgian market. Born and raised in Antwerp, she is in charge of the relationships with our beloved Flemish agencies. Contact her to know more about Sortlist :-)